بله طبق تأیید طرح بخشنامه تعطیلی شنبه ها توسط نمایندگان مجلس در روز ۲۶ اردیبهشت، روز شنبه به عنوان یکی از روزهای تعطیل جهت کارمندان مشخص شد و برای تعطیلات آخر هفته روزهای جمعه و شنبه را انتخاب نمودند. البته این طرح باید با تأیید شورای نگهبان به قانون تبدیل گردد. در ادامه این مطلب با ما در دوامضا همراه شوید تا بیشتر در خصوص جزئیات طرح تعطیلی شنبه ها آشنا شوید. تعطیلی شنبهها شامل چه کسانی میشود؟
فهرست مطالب
طرح تعطیلی شنبهها در مجلس
تعطیلی شنبه ها تصویب شد ؟ با مطرح شدن طرح تعطیلات آخر هفته و تعطیلی روز شنبه در مجلس، بالاخره در روز بیست و ششم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ نمایندگان حاضر در مجلس به موضوع تعطیلی روزهای جمعه و شنبه رای دادند. پس موضوع تعطیلی دو روز آخر هفته و تعطیل شدن روزهای جمعه و شنبه با موافقت نمایندگان مجلس روبرو شد و ساعات کاری هفتگی مربوط به کارکنان دولت نیز کاهش یافت.
برای تبدیل شدن مصوبه مربوط به تعطیلات دو روز در هفته (تعطیلی روزهای جمعه و شنبه) به قانون، باید این مصوبه حتماً توسط شورای نگهبان تأیید شود.
تعطیلی شنبه ها از کی اجرا میشود؟
آیا شنبه ها تعطیل است ؟ طبق گفته رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، چنانچه مصوبه مربوط به افزایش تعطیلات هفتگی توسط شورای نگهبان در ۱۰ روز آینده تصویب گردد و رئیس مجلس آن را ابلاغ نماید تعطیلی روزهای شنبه از اواخر خرداد ماه اجرا میشود. طبق بررسیهای انجام شده تعطیلی شنبه ها از لحاظ شرعی هیچ گونه مشکلی نداشته و انتظار بر آن است که شورای نگهبان از لحاظ قانونی و شرعی ایرادی به طرح تصویت تعطیلی شنبه ها نگیرد.
تعطیلی شنبه ها شامل چه کسانی میشود؟
با توجه به لایحه نوشته شده توسط دولت و اصلاح آن توسط مجلس، تعطیلی شنبه ها فقط دستگاههای اجرایی دولت و دستگاههای ستادی و دستگاههای استانی را شامل میشود، یعنی وزارتخانه های دولتی، ادارات دولتی و سازمانهای استانی فعال در کشور.
با توجه به قانون، جمعه به عنوان تعطیل رسمی بوده و تعطیلی روز شنبه فقط شامل آنهایی میشود که ساعت کاری موظفی دارند. از این رو یکسری از شرکتهای خصوصی ملزم به تعطیل کردن شنبه ها نیستند.
طبق تصمیمات گرفته شده توسط مجلس ساعات کاری باید به ۴۰ ساعت در هفته کاهش یابد و این کاهش ساعت نباید روی حقوق افراد تأثیری بگذارد و حقوق آنها را کم کند. کاهش ساعت کاری شامل تمام کارمندان دولت و آنهایی که وابسته به دولت هستند شده، ولی معلمان و کارمندان نهاد رهبری را دربر نمیگیرد.
تعطیلی شنبه ها شامل بانکها میشود؟
با توجه به لایحه نوشته شده توسط دولت، بانک ها، واحدهای مربوط به بهزیستی، بیمارستانها و مراکز درمانی، مراکز و اماکن ورزشی، واحدهای نظامی و انتظامی و واحدهای اطلاعاتی مشمول طرح تعطیلی شنبه ها نیستند.
آیا تعطیلی شنبه ها شامل کارگران هم میشود؟
در طرح تعطیلی شنبه ها و جمعه ها اشارهای به بخش خصوصی نشده است و فقط دستگاههای اجرایی و دستگاههایی دولتی را شامل میشود. بنابراین تا کنون اخباری در خصوص تعطیل شدن کارگران در روزهای شنبه منتشر نشده است.
زهرا قره قزلو
8 نظر در “آیا تعطیلی شنبه ها تصویب شد؟”
زهرا می گوید :
در خصوص لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری به منظور افزایش تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت، کشورهای پیشرفته و اسلامی به دلیل آگاهی از فواید آن در زمینه های خانوادگی، سازمانی و اقتصادی سالهاست از آن روش استفاده می کنند. در ایران عده ای بدون دلایل منطقی و ارائه یک آیه یا حدیث موثق، بخاطر کج فهمی، خودنمایی و لجبازی، با این لایحه مخالفت می نمایند؛ اینگونه مخالفت ها موجب مایوس شدن مردم از کارآمدی نظام و اسلام خواهد شد آیا این خیانت نیست ؟ !!!!!
لطفا برای جبران مصوبه مجلس در مورد افزایش سنوات اشتغال کارکنان برای بازنشستگی، که به ضرر شدید کارمندان شد پنجشنبه ها یا شنبه ها را تعطیل کنید. ضمنا، کارمندان تهرانی که مرکز مبادلات اقتصادی کشور و استقرار وزارتخانه ها است پنجشنبه ها تعطیل هستند و شهرستانی ها از این تعطیلی محروم و مغبون می باشند. شما را به همه مقدسات عالم و به جان عزیزان تان، قسم می دهیم این ظلم، تبعیض و بی عدالتی را خاتمه بدهید. از ناله و نفرین یک میلیون کارمند شهرستانی و خانواده هاشون اجتناب بفرمایید صبرمان تمام شده ممکنه یک اتفاقی بیافته. و الله لا یحب الظالمین.
سلام، آیا علمای ارجمند و بزرگوار، آنگونه که نسبت به موضوع کم اهمیتی مثل تعطیلی شنبه ها، نگرانی و حساسیت نشان می دهند در مورد مسایل اساسی هم نگرانی دارند؟ آیا گرسنگی و سوء تغذیه ، فقر شدید، گرانی و تورم ، بیکاری، فساد جامع، اختلاس توسط برخی مسئولین، فحشاء از روی فقر، تعطیلی کارخانجات، بحران ناتوانی مردم برای خرید مسکن، افزایش فاجعه بار اجاره خانه ها، پیری جمعیت، حیف و میل کردن منابع ارزشمند کشور، سوء مدیریت، کمبود دارو و خدمات بهداشتی و درمانی، ضرر و زیان کشاورزان، شکاف فزاینده ملت و حاکمیت، پارتی بازی، مهاجرت دانشمندان و نخبگان از کشور، عدم شایسته سالاری، بحران آب، کمبود برق، بحران هجوم مهاجران افغانی به کشور، ناتوانی در وصول حق آبه کشور از افغانستان، از دست رفتن محیط زیست، سکوت علما در مقابل رنج و بدبختی مردم، بردگی برای چین و روسیه و تاراج منابع کشور توسط آقازاده ها و صدها مسائل دیگر، زیبنده کشور هست؟ آیا علمای عزیز نگران نیستید که قرار است چه مملکتی را به امام زمان (عج) تحویل دهند؟ کشور آباد و آبرومند یا کشور ویران و مخروبه؟ آنقدر که روحانیون بزرگوار، ذهن خود را درگیر تعطیلی شنبه ها کرده اند شنبه ای که به قول حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، حتی یک آیه یا حدیث موثق مبنی بر تحریم تعطیلی آن وجود ندارد نسبت به سایر مسائل هم دغدغه دارند؟ آیا نمی دانند در حال حاضر کارمندان دولتی مستقر در تهران به دلیل تعطیلی پنجشنبه ها، 52 روز در سال تعطیل هستند و کارمندان دولتی مستقر در شهرستانها از آن محروم می باشند؟ چرا حضرت آیت اله سبحانی، حضرت آیت اله مکارم شیرازی، حضرت حجه السلام حاجی اکبری، حضرت حجه السلام خاتمی، حضرت حجه السلام منتظری، حضرت حجه السلام محمدی لائینی، این ظلم، تبعیض و بی عدالتی را می بینند و سکوت می فرمایند؟ چرا با رئیس مجلس، رئیس دولت، دیوان عدالت اداری و سازمان اداری و استخدامی مکاتبه نکردند؟ آیا عدالت جزء اصول مذهب و اصول قانون اساسی کشور نیست؟ شهرستانی ها در 46 سال گذشته نشان داده اند در مقایسه با تهرانی ها، وظایف خود را نسبت به انقلاب و نظام، بهتر عمل کرده اند آیا پاسخ وفاداری شهرستانی ها، تبعیض و بی عدالتی است؟
منافع تعطیلی پنجشنبه ها در اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری: 1- این موضوع بعد از حدود دوسال بررسی کامل به تایید 136نفر نمایندگان دور قبل مجلس، تعداد کثیری از نمایندگان دور جدید مجلس، 30 نفر عضو هیات دولت و مراجع عظام تقلید رسیده بنابراین موجب امیدواری مردم به اصلاح امور کشور و افزایش شرکت در انتخابات آینده می شود. 2-کارمندان تهران بجای شنبه ها پنجشنبه ها تعطیل اند و در سال، 52 روز تعطیلی بیشتری دارند اما شهرستانی ها از آن محروم هستند این تبعیض و بی عدالتی باعث نارضایتی شدید و کاهش انگیزه شغلی کارمندان شهرستانی می شود و مغایر عدالت اداری است.3- باعث وحدت رویه در تعطیلات ستاد وزارتخانه ها با واحدهای استانی می شود 4- موجب افزایش هماهنگی ستاد وزارتخانه ها با واحدهای استانی می شود. 5- باعث صرفه جویی در مصرف آب و برق می گردد. 6-باعث کاهش یک ششم از هزینه های تلفن، اینترنت، بنزین و گاز ادارات دولتی و حذف هزینه نهار کارمندان تهرانی می شود 7- فرصت تحکیم و تعاملات بیشتر اعضای خانواده و افزایش فرزندآوری می شود. 8- فرصت لازم برای رفع خستگی جسمی و ذهنی کارمندان و آمادگی بیشتر آنها برای انجام وظایف شغلی در هفته آتی را فراهم می آورد و بطور غیر مستقیم موجب افزایش بهره وری می گردد. 9-برای کارمندان که غالبا کار فکری انجام می دهندحضور فیزیکی در محیط کار، چندان مهم نیست آنچه مهم هست آمادگی ذهنی و خلاقیت برای انجام کار درست است. 10- تا حدودی باعث جبران مصوبه غیرعادلانه مجلس در مورد افزایش سنوات اشتغال کارکنان برای بازنشستگی می شود.11- از حدود 195 کشور دنیا فقط 2 کشور یعنی جیبوتی و ایران تعطیلات هفتگی شان یک روز می باشد به نظر می رسد افزایش تعطیلات پایان هفته، موجب افزایش بهره وری کارکنان دولت می شود.12- موجب اثبات استقلال رای شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام می گردد.
درحالیکه عدالت جزء اصول مذهب، قانون اساسی و روال قانونگذاری است؛ کارمندان دولت در تهران پنجشنبه ها تعطیل هستند اما بطور تبعیض آمیز و غیرعادلانه کارمندان شهرستانی از این تعطیلی محروم می باشند؛ لطفا مسئولین بفرمایند چرا بی عدالتی؟؟؟!!!
چطور وقتی کارمندان دولتی مستقر در تهران به عنوان مرکز مبالات اقتصادی کشور، پانزده سال است که پنجشنبه ها تعطیل اند مشکلی ایجاد نشده ولی حالا که قرار است کارمندان شهرستانی مشمول این تعطیلی شوند اینقدر به اقتصاد کشور صدمه وارد می شود؟ آیا این اظهارات به اصطلاح فعالان اقتصادی، شائبه برانگیز نیست؟ ضمنا چرا تاکنون در مورد تعطیلی کارمندان تهرانی حتی یک بار اعتراض نکرده اند؟ آیا مخالفان تعطیلی شنبه ها، حق دارند در مورد تعطیلی شنبه ها شک و شبهه داشته باشند؟
منافع تعطیلی پنجشنبه ها: 1- موجب امیدواری مردم به اصلاح امور کشور می شود. 2-کارمندان تهران به دلیل تعطیلی پنجشنبه ها 52 روز در سال تعطیلی بیشتری دارند اما شهرستانی ها از آن محروم هستند این تبعیض، مغایر عدالت اداری است.3- باعث وحدت رویه در تعطیلات ستاد وزارتخانه ها با واحدهای استانی می شود 4- موجب افزایش هماهنگی ستاد وزارتخانه ها با واحدهای استانی می شود. 5- باعث صرفه جویی در مصرف آب و برق می گردد. 6-باعث کاهش یک ششم از هزینه های تلفن، اینترنت، بنزین و گاز ادارات دولتی و حذف هزینه نهار کارمندان تهرانی می شود 7- فرصت تعاملات بیشتر اعضای خانواده و افزایش فرزندآوری می شود. 8- باعث رفع خستگی ذهنی کارمندان و آمادگی بیشتر آنها برای انجام درست وظایف شغلی شده و مانع اتلاف منابع می شود 9-برای کارمندان که غالبا کار فکری انجام می دهند حضور فیزیکی در محیط کار، چندان مهم نیست آنچه مهم هست آمادگی ذهنی برای انجام کار درست لذا باعث افزایش اثربخشی می شود 10- موجب افزایش بهره وری کارکنان می شود 11- باعث افزایش سرمایه اجتماعی حاکمیت می شود.12- باعث افزایش اعتماد به مجلس و شرکت در انتخابات آینده می شود.
در خصوص لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری به منظور افزایش تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت، کشورهای پیشرفته و اسلامی به دلیل آگاهی از فواید آن در زمینه های خانوادگی، سازمانی و اقتصادی سالهاست از آن روش استفاده می کنند. در ایران عده ای بدون دلایل منطقی و ارائه یک آیه یا حدیث موثق، بخاطر کج فهمی، خودنمایی و لجبازی، با این لایحه مخالفت می نمایند؛ اینگونه مخالفت ها موجب مایوس شدن مردم از کارآمدی نظام و اسلام خواهد شد آیا این خیانت نیست ؟ !!!!!
لطفا برای جبران لایحه افزایش سنوات اشتغال کارکنان برای بازنشستگی، که به ضرر شدید کارمندان شد پنجشنبه ها یا شنبه ها را تعطیل کنید.
لطفا برای جبران مصوبه مجلس در مورد افزایش سنوات اشتغال کارکنان برای بازنشستگی، که به ضرر شدید کارمندان شد پنجشنبه ها یا شنبه ها را تعطیل کنید. ضمنا، کارمندان تهرانی که مرکز مبادلات اقتصادی کشور و استقرار وزارتخانه ها است پنجشنبه ها تعطیل هستند و شهرستانی ها از این تعطیلی محروم و مغبون می باشند. شما را به همه مقدسات عالم و به جان عزیزان تان، قسم می دهیم این ظلم، تبعیض و بی عدالتی را خاتمه بدهید. از ناله و نفرین یک میلیون کارمند شهرستانی و خانواده هاشون اجتناب بفرمایید صبرمان تمام شده ممکنه یک اتفاقی بیافته. و الله لا یحب الظالمین.
سلام، آیا علمای ارجمند و بزرگوار، آنگونه که نسبت به موضوع کم اهمیتی مثل تعطیلی شنبه ها، نگرانی و حساسیت نشان می دهند در مورد مسایل اساسی هم نگرانی دارند؟ آیا گرسنگی و سوء تغذیه ، فقر شدید، گرانی و تورم ، بیکاری، فساد جامع، اختلاس توسط برخی مسئولین، فحشاء از روی فقر، تعطیلی کارخانجات، بحران ناتوانی مردم برای خرید مسکن، افزایش فاجعه بار اجاره خانه ها، پیری جمعیت، حیف و میل کردن منابع ارزشمند کشور، سوء مدیریت، کمبود دارو و خدمات بهداشتی و درمانی، ضرر و زیان کشاورزان، شکاف فزاینده ملت و حاکمیت، پارتی بازی، مهاجرت دانشمندان و نخبگان از کشور، عدم شایسته سالاری، بحران آب، کمبود برق، بحران هجوم مهاجران افغانی به کشور، ناتوانی در وصول حق آبه کشور از افغانستان، از دست رفتن محیط زیست، سکوت علما در مقابل رنج و بدبختی مردم، بردگی برای چین و روسیه و تاراج منابع کشور توسط آقازاده ها و صدها مسائل دیگر، زیبنده کشور هست؟ آیا علمای عزیز نگران نیستید که قرار است چه مملکتی را به امام زمان (عج) تحویل دهند؟ کشور آباد و آبرومند یا کشور ویران و مخروبه؟ آنقدر که روحانیون بزرگوار، ذهن خود را درگیر تعطیلی شنبه ها کرده اند شنبه ای که به قول حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، حتی یک آیه یا حدیث موثق مبنی بر تحریم تعطیلی آن وجود ندارد نسبت به سایر مسائل هم دغدغه دارند؟ آیا نمی دانند در حال حاضر کارمندان دولتی مستقر در تهران به دلیل تعطیلی پنجشنبه ها، 52 روز در سال تعطیل هستند و کارمندان دولتی مستقر در شهرستانها از آن محروم می باشند؟ چرا حضرت آیت اله سبحانی، حضرت آیت اله مکارم شیرازی، حضرت حجه السلام حاجی اکبری، حضرت حجه السلام خاتمی، حضرت حجه السلام منتظری، حضرت حجه السلام محمدی لائینی، این ظلم، تبعیض و بی عدالتی را می بینند و سکوت می فرمایند؟ چرا با رئیس مجلس، رئیس دولت، دیوان عدالت اداری و سازمان اداری و استخدامی مکاتبه نکردند؟ آیا عدالت جزء اصول مذهب و اصول قانون اساسی کشور نیست؟ شهرستانی ها در 46 سال گذشته نشان داده اند در مقایسه با تهرانی ها، وظایف خود را نسبت به انقلاب و نظام، بهتر عمل کرده اند آیا پاسخ وفاداری شهرستانی ها، تبعیض و بی عدالتی است؟
منافع تعطیلی پنجشنبه ها در اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری: 1- این موضوع بعد از حدود دوسال بررسی کامل به تایید 136نفر نمایندگان دور قبل مجلس، تعداد کثیری از نمایندگان دور جدید مجلس، 30 نفر عضو هیات دولت و مراجع عظام تقلید رسیده بنابراین موجب امیدواری مردم به اصلاح امور کشور و افزایش شرکت در انتخابات آینده می شود. 2-کارمندان تهران بجای شنبه ها پنجشنبه ها تعطیل اند و در سال، 52 روز تعطیلی بیشتری دارند اما شهرستانی ها از آن محروم هستند این تبعیض و بی عدالتی باعث نارضایتی شدید و کاهش انگیزه شغلی کارمندان شهرستانی می شود و مغایر عدالت اداری است.3- باعث وحدت رویه در تعطیلات ستاد وزارتخانه ها با واحدهای استانی می شود 4- موجب افزایش هماهنگی ستاد وزارتخانه ها با واحدهای استانی می شود. 5- باعث صرفه جویی در مصرف آب و برق می گردد. 6-باعث کاهش یک ششم از هزینه های تلفن، اینترنت، بنزین و گاز ادارات دولتی و حذف هزینه نهار کارمندان تهرانی می شود 7- فرصت تحکیم و تعاملات بیشتر اعضای خانواده و افزایش فرزندآوری می شود. 8- فرصت لازم برای رفع خستگی جسمی و ذهنی کارمندان و آمادگی بیشتر آنها برای انجام وظایف شغلی در هفته آتی را فراهم می آورد و بطور غیر مستقیم موجب افزایش بهره وری می گردد. 9-برای کارمندان که غالبا کار فکری انجام می دهندحضور فیزیکی در محیط کار، چندان مهم نیست آنچه مهم هست آمادگی ذهنی و خلاقیت برای انجام کار درست است. 10- تا حدودی باعث جبران مصوبه غیرعادلانه مجلس در مورد افزایش سنوات اشتغال کارکنان برای بازنشستگی می شود.11- از حدود 195 کشور دنیا فقط 2 کشور یعنی جیبوتی و ایران تعطیلات هفتگی شان یک روز می باشد به نظر می رسد افزایش تعطیلات پایان هفته، موجب افزایش بهره وری کارکنان دولت می شود.12- موجب اثبات استقلال رای شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام می گردد.
درحالیکه عدالت جزء اصول مذهب، قانون اساسی و روال قانونگذاری است؛ کارمندان دولت در تهران پنجشنبه ها تعطیل هستند اما بطور تبعیض آمیز و غیرعادلانه کارمندان شهرستانی از این تعطیلی محروم می باشند؛ لطفا مسئولین بفرمایند چرا بی عدالتی؟؟؟!!!
چطور وقتی کارمندان دولتی مستقر در تهران به عنوان مرکز مبالات اقتصادی کشور، پانزده سال است که پنجشنبه ها تعطیل اند مشکلی ایجاد نشده ولی حالا که قرار است کارمندان شهرستانی مشمول این تعطیلی شوند اینقدر به اقتصاد کشور صدمه وارد می شود؟ آیا این اظهارات به اصطلاح فعالان اقتصادی، شائبه برانگیز نیست؟ ضمنا چرا تاکنون در مورد تعطیلی کارمندان تهرانی حتی یک بار اعتراض نکرده اند؟ آیا مخالفان تعطیلی شنبه ها، حق دارند در مورد تعطیلی شنبه ها شک و شبهه داشته باشند؟
منافع تعطیلی پنجشنبه ها: 1- موجب امیدواری مردم به اصلاح امور کشور می شود. 2-کارمندان تهران به دلیل تعطیلی پنجشنبه ها 52 روز در سال تعطیلی بیشتری دارند اما شهرستانی ها از آن محروم هستند این تبعیض، مغایر عدالت اداری است.3- باعث وحدت رویه در تعطیلات ستاد وزارتخانه ها با واحدهای استانی می شود 4- موجب افزایش هماهنگی ستاد وزارتخانه ها با واحدهای استانی می شود. 5- باعث صرفه جویی در مصرف آب و برق می گردد. 6-باعث کاهش یک ششم از هزینه های تلفن، اینترنت، بنزین و گاز ادارات دولتی و حذف هزینه نهار کارمندان تهرانی می شود 7- فرصت تعاملات بیشتر اعضای خانواده و افزایش فرزندآوری می شود. 8- باعث رفع خستگی ذهنی کارمندان و آمادگی بیشتر آنها برای انجام درست وظایف شغلی شده و مانع اتلاف منابع می شود 9-برای کارمندان که غالبا کار فکری انجام می دهند حضور فیزیکی در محیط کار، چندان مهم نیست آنچه مهم هست آمادگی ذهنی برای انجام کار درست لذا باعث افزایش اثربخشی می شود 10- موجب افزایش بهره وری کارکنان می شود 11- باعث افزایش سرمایه اجتماعی حاکمیت می شود.12- باعث افزایش اعتماد به مجلس و شرکت در انتخابات آینده می شود.